Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christina Mattisson (S), oppositionsråd i Region Blekinge. Foto: SVT

Regionens hyrkostnader ökar – efter Almrothaffären

Publicerad

Målet var att Region Blekinge skulle få ner kostnaderna för inhyrd personal till två procent av den totala personalkostnaden innan 2019. I stället blev det en fördubbling. Enligt oppositionen har turerna kring sjukhusdirektören Lars Almroth bidragit till ökningen.

– Vi ser att vi har tappat tempo. Den turbulens som har uppstått i Regionen under våren visar sig i att vi ser ökade kostnader för inhyrd personal och det gör mig bekymrad, säger Christina Mattisson (S), oppositionsråd i Region Blekinge.

Hade målen på två procent nåtts, så hade Region Blekinge sparat 19 miljoner kronor. Anledningen till att man inte kom ner i de nivåerna är att det inte finns tillräckligt med sjuksköterskor på marknaden, menar Erik Lindborg (KD), ordförande i personalutskottet.

– Det är ofta de sjuksköterskor som utbildas här i Karlskrona som vi har bäst chans att lägga vantarna på. Det är för dålig tillgång på sjuksköterskor, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhuschefen sparkad

Mer i ämnet