Foto: SVT

Fortsatt strid kring den sparkade sjukhuschefen

Publicerad

Nu riktas ny kritik mot Region Blekinges beslut att sparka sjukvårdsdirektören Lars Almroth. Socialdemokraterna menar att regionen kommit med felaktiga uppgifter i det yttrande som lämnats till förvaltningsrätten.

Region Blekinges beslut att sparka sjukvårdsdirektören Lars Almroth överklagades av Socialdemokraternas fullmäktigeledamot JanAnders Palmqvist  i slutet av juni.

Han menade att det begåtts många formella fel under ärendets hantering, bland annat att regionstyrelsens dåvarnde ordförande Alexander Wendt (M) beslutade att mötet skulle hållas stängt. Han kritiserade också att regionstyrelsen inte fått information om orsaken till att Lars Almroth tvingades sluta.

Region Blekinge har i veckan lämnat in ett yttrade till förvaltningsrätten i frågan – något som nu kritiseras av Socialdemokraterna. JanAnders Palmqvist menar att yttrandet innehåller flera missvisande uppgifter.

– Yttrandet från Region Blekinge är dessutom insinuant och infamt då det antyds att det fanns ”personalsociala” skäl som ligger till grund för alliansens beslut att avsluta Lars Almroths anställning, säger JanAnders Palmqvist (S), ledamot i regionfullmäktige i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhuschefen sparkad

Mer i ämnet