Han är sjukvårdsdirektör i Jönköping och hon är konsult i Lund. Mellan dessa står valet när Region Blekinge nu ska anställa en ny sjukvårdsdirektör efter Lars Almroth. Foto: Privat/Montage

De vill bli sjukvårdsdirektör efter Almroth

Uppdaterad
Publicerad

Han är sjukvårdsdirektör i Jönköping och hon är konsult i Lund.

Mellan dessa står valet när Region Blekinge nu ska anställa en ny sjukvårdsdirektör efter Lars Almroth.

Det var i torsdags som Region Blekinge öppnade ansökan till hälso- och sjukvårdsdirektör, en stol som tillfälligt fyllts av regiondirektör Peter Lilja, sedan Lars Almroth tvingades sluta i maj förra året.

Endast fyra dagar senare stängdes ansökan och totalt två ansökningar har kommit in.

Sjukhuschefen sparkad

Personer med tidigare erfarenheter

En av dem som sökt jobbet som Blekinges nya hälso- och sjukvårdsdirektör är Kjell Ivarsson, i dag är sjukvårdsdirektör för kirurgisk vård i Region Jönköpings län. Han är utbildad läkare och har tidigare även arbetat inom Region Halland, och på Helsingborgs lasarett och Lunds Universitetssjukhus.

– Vi är ju mitt i en rekryteringsprocess, så jag vill avvakta lite. Men jag har stor ambition, det kan jag inte förneka. Jag tycker om att leda och styra, berättar han.

”Hade varit helt fantastiskt”

Också Karin Hesselgard i Lund har visat intresse för tjänsten. Hon är en sjuksköterska i grunden som haft ledande positioner inom Region Skåne, bland annat divisionschef. Hon är specialiserad inom arbetsmiljö och projektledning och är nu senior rådgivare i Lund.

Hon menar att det är för tidigt att säga något, men att få jobba i Blekinge är något hon gärna skulle göra.

– Det hade varit helt fantastiskt, Blekinge är en fantastisk region med fin natur. Sådana här tjänster finns inte ute så ofta, så det är en intressant tjänst.

Regionen har inte sagt ett specifikt datum utan det kommer att bestämmas efter överenskommelse. Men det kan bli så att Blekinges nya hälso- och sjukvårdsdirektör måste hoppa in mitt under den pågående coronakrisen.

– Det hade varit en stor utmaning, men det får vi i så fall reda ut, menar Karin Hesselgard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhuschefen sparkad

Mer i ämnet