I det havsnära bostadsområdet Ljungaviken i Sölvesborg har Victoria Vårdfastigheter byggplaner. Foto: SVT Design

Orsak till avskedet av Sölvesborgshems vd: Ville förhindra vårdjätte i Ljungaviken

Uppdaterad
Publicerad

Att Sölvesborgshems vd sparkas efter att ha agerat illojalt meddelade styrelsen under torsdagskvällen – och hänvisade till att det handlade om etableringar där vd:n sagt att det inte finns någon efterfrågan.

Enligt källor till SVT handlar det om den stora vårdsatsningen i Ljungaviken.

Sölvesborgshems styrelse har valt att entlediga vd:n Pär Ihr. Beslutet har tagits enhälligt av styrelsen och offentliggjordes i ett pressmeddelande under torsdagskvällen. I sin roll som vd upplever styrelsen att Ihr har agerat illojalt mot kommunen – då han i samband med etableringar har sagt att det inte finns någon efterfrågan längre.

SVT kan nu avslöja att de etableringar det handlar om är Victoria vårdfastigheters framtida storsatsning i Ljungaviken. Här har planerats för bland annat över hundra lägenheter till äldre, vårdcentral och parkeringshus – en satsning där vd:n, enligt källor till SVT, ska ha beskrivit intresset som avsvalnat.

– Jag kan säga som jag sa igår att det handlar om en viss etablering, men i övrigt får jag hänvisa till bolagssekretess, säger Daniel Berg (S), ordförande i Sölvesborgshem.

SVT söker Pär Ihr för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.