I en gammal tv i en garderob hittade polisen 870 000 kronor i kontanter. Den misstänkte hävdar att kontanterna kommer från en lägenhetsförsäljning i utlandet. Foto: Polisen

Misstänkt Oxycontin-säljare i Karlshamn åtalas – hade 876 000 i kontanter

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 45-årsåldern greps på bar gärning efter att han överlämnade oxycontin till en annan i centrala Karlshamn. Och när polisen gjorde husrannsakan gjordes ett uppseendeväckande fynd i en gammal TV. Nu åtalas han för flera brott.

Polisen spanade på adressen i centrala Karlshamn, och såg hur mannen i 45-årsåldern då lämnade över en och en halv oxycontin-tablett till en yngre man.

Vid en husrannsakan påträffades ytterligare 24 oxycontin-tabletter, och en väska med 8 000 kronor i kontanter. Men i en gammal TV som låg inslängd i en garderob gjordes ytterligare ett fynd.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

”Patrullen ser något tygliknande inne i tv:n, och när vi skruvar isär den anträffas ett kuddfodral. Däri låg en vit soppåse med en större mängd kontanter. Totalt anträffas 868 190 kronor”, skriver polisen i sin rapport.

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott.

Missbrukare swishade

Under utredningen har polisen bland annat kunnat se hur flera personer swishat stora summor till 45-åringen. I stort sett samtliga är kända av polisen sedan tidigare som oxycontin-missbrukare, eller anhöriga till oxycontin-missbrukare.

Den misstänkte mannen nekar till brott, och menar att kontanterna kommer från en lägenhetsförsäljning i utlandet. De stora aktiviteterna på Swish menar han beror på att folk vill att han ska spela åt dem, och att han absolut inte säljer narkotika.

I klippet ser du hur Oxycontin började spridas:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Opioidepidemin i USA tros ha skördat runt en halv miljon amerikaners liv. I videon får du veta mer om det – och om drogen OxyContins roll. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Mer i ämnet