Arkivbild. Foto: SVT

Oxycontinförsäljare i Karlshamn döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern i Karlshamn tros ha förvarat och sålt stora mängder droger, bland annat oxycontin, i Karlshamn. Nu döms han till fängelse för flera fall av narkotikabrott.

Vid flera tillfällen gjorde polisen husrannsakningar i mannens hem, och varje gång påträffades såväl narkotika som kontanter. Till sist åtalades mannen och nu har tingsrättens dom fallit.

Mannen döms för fyra fall av narkotikabrott av normalgraden, ett ringa narkotikabrott och ett antal penningtvättsbrott, till ett och ett halvt års fängelse.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Totalt beslagtogs 234 oxycontin-tabletter och 150 000 kronor i kontanter från mannen, samt en mängd övriga droger.

Även mannens flickvän döms till dagsböter för att vid ett tillfälle ha förvarat mannens kontanter och droger i sin lägenhet.

Samtidigt pågår en större utredning mot en oxycontin-liga som misstänks ha sålt stora mängder i Karlshamn under flera år. Flera personer sitter häktade och åtal väntas nästa år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 Sekunder: Det här är Oxycontin Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Mer i ämnet