Foto: Claudio Bresciani/TT

Polisen: Få brott trots många besökare

Publicerad

Trots att det har varit rekordmånga besökare på Sweden Rock Festival i år anser polisen att det har varit en lugn festival.

– För att vara så många människor på samma plats har vi haft få brott, säger Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör i Region Syd.

Under festivalens första dagar fick polisen in ett 40-tal stölder från husvagnar och tält. I övrigt har det bland annat rapporterats in ett fåtal fall av misshandel och ett 40-tal narkotikabrott men polisen tycker i stort att festivalen har varit lugn i förhållande till hur många besökare som var på plats.

Polisen har även haft ett 50-tal polisvolontärer på plats som har hjälpt till att täcka upp det stora festivalområdet. Dessutom har området kameraövervakats.

– På så sätt får vi snabbt en överblick om någonting större händer. Men det har inte varit några sådana händelser under årets festival, säger Ewa-Gun Westford. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.