Ett omfattande polispådrag genomfördes i östra Karlskrona under långfredagen. Bland annat stoppades bilar på E22:an och kontrollerades. Foto: Peo Möller

Polisen fortsatt förtegen om knivattacken utanför Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Tre dagar efter händelsen utanför Karlskrona, där en anhörig till en polisman attackerades och knivhöggs, har polisen inte gripit någon. I övrigt är polisen fortsatt förtegen om brottet.

På långfredagens kväll attackerades en anhörig till en polisman när hon var ute och rastade parets hundar. Polismannens privata bil ska även ha blivit sönderslagen i attacken, som enligt källor till SVT har kopplingar till polismannens jobb.

På annandag påsks förmiddag var ingen ännu gripen.

– Utredningen fortgår med full kraft, mer kan jag inte säga i nuläget. Jag kommenterar inte om vi har några misstänkta, säger Peter Andersson, inre befäl på polisen i Karlskrona.

Kan du säga något om kvinnans skadeläge?

– Nej.

Utreds som särskild händelse

Bland annat väntar polisen på provsvar från den tekniska undersökningen som genomfördes på brottsplatsen. Ärendet utreds fortsatt som en särskild händelse som leds av en stabsfunktion på polisen i Malmö och från sektionen för grova brott i Kristianstad.

– Det kommer att komma ett pressmeddelande så fort stabsfunktionen känner att de har mer information som de vill delge, säger Peter Andersson.

Efter händelsen har ytterligare uppgifter framkommit, som gör att polisen valt att lägga ner förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.