Robert Loeffel, polisens presstalesperson. Foto: SVT/Polisen

Ännu inga fynd i letandet efter 57-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har inga fynd gjorts i letandet efter den försvunne 57-årige mannen från Karlskrona. Genombrotten i utredningen har uteblivit trots den massiva sökinsats som pågått dygnet runt sedan i måndags i samarbete mellan polisen, Kustbevakningen, Marinen och Missing People.

Det var den 25 juli som den 57-årige mannen i Karlskrona försvann. Två män i 20-årsåldern, som båda nekar till brott, är misstänkta för att ha mördat mannen.

Ännu inga spår

I polisutredningen sker sökinsatsen efter 57-åringen i en stor del av Karlskrona skärgård, på land, på öar och till sjöss. I måndags trappades insatsen upp i ett massivt samarbete dygnet runt mellan polisen, Kustbevakningen, Marinen och Missing People. Men ännu har inga spår efter 57-åringen hittats.

Styckmord i Karlskrona

– Man har sökt igenom planerade områden så här långt. När man letar i skärgården görs det fynd varje dag, men än så länge, vad jag känner till, har de inte haft bäring på utredningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Fortsätter leta

Under fredagen avslutade Marinen och Missing People sin del av insatsen för den här gången. Men polisen fortsätter utredningen med stöd från Kustbevakningen.

– Vi fortsätter eftersökningarna under helgen och framåt. Vi tar ett omtag och planerar för fortsatta sök, säger Robert Loeffel.

Hur är förutsättningarna att leta i skärgården?

– Det är alltid svåra omständigheter med varierande underlag i form av olika slags växtlighet och klippor. Det är en utmaning. Men man hoppas alltid att man ska hitta någonting och det hoppet fortsätter vi att ha, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet