Foto: TT

Polisen söker vittnen till Olofströmsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den omfattande polisutredningen kring den 13-årig pojkens död i Olofström börjar ge resultat. Samtidigt är den mordmisstänkta jämnåriga pojken fortsatt omhändertagen av socialtjänsten.

Det har nu gått en vecka sedan en 13-årig pojke dog efter ett knivslagsmål utanför Olofström. Polisen har under veckan som gått förhört flera vittnen redan från hela Olofströmstrakten, men efterlyser fortfarande fler som kan ge bitar till det pussel som just nu läggs.

– Vi har fått in bra vittnesuppgifter, men vi vill gärna få in fler som kan vara relevanta. Det är ovärderligt, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

13-åring död i bråk

Förhör med den mordmisstänkta pojken, en jämnårig kamrat till offret, har också hållits, men polisen vill inte bekräfta om det har varit fler än det inledande några dagaar efter knivslagsmålet. Pojken är fortfarande omhändertagen av socialtjänsten, det beslutade Förvaltningsrätten under torsdagen.

Sammanställer bevisning

Polisen fortsätter också att arbeta med att sammanställa allt tekniskt material man gjorde på platsen dagarna efter dådet.

– Vi har gjort många fynd. Vi börjar få mer och mer överblick över vad som har hänt den där eftermiddagen, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

Har ni hittat mordvapnet ännu?

– Jag kan inte kommentera någonting kring tillhygget som har använts, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

13-åring död i bråk

Mer i ämnet