Foto: Jens Christian

Poliser på plats hela dygnet i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Förstärkt polispatrull dygnet runt, en satsning mot knarkförsäljning på gatorna och en egen kommunpolis. Nu blir det polisförstärkning i Ronneby efter oroligheterna, skriver lokaltidningarna.

Regionpolischefen har lämnat in ett svar till kommunledningen i Ronneby, som själva lämnat in frågor om polisförstärkning efter den senaste tidens bråk och oroligheter i kommunen.

Lokaltidningarna rapporterar nu om svar till kommunen, där man meddelar att det kommer att införas en polisiär satsning mot kriminella nätverk i Ronneby.

– Jag har fått information om att det numera finns en polispatrull dygnet runt i Ronneby, säger kommunstyrelsens ordförande, moderaten Roger Fredriksson, till Blt.

Egen kommunpolis

Planen är också att Ronneby ska få en egen kommunpolis i samband med justeringen av polisområdesgränserna under våren 2018.

Fler poliser som är permanent stationerade i Ronneby ser det inte ut att bli den närmaste tiden. Däremot har polisen meddelat att man kommer förstärka med en patrull som arbetar dygnet runt i Ronneby.

– Det är såklart bra, vi har inte haft det på flera år. På sikt ska det sedan bli fler poliser i Ronneby. Vi följer frågan över tid. Extrapoliser kan också sättas in vid akuta behov av förstärkning, säger Roger Fredriksson (M) till Sydöstran.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer