Presskonferens i dag om hälsoarenans framtid

Publicerad

Framtiden för Blekinge Health Arena på Rosenholm är osäker. I dag har ansvariga kallat till presskonferens eftersom Karlskrona kommuns garantitid som ekonomisk bidragsgivare tar slut vid årsskiftet.

När träningsanläggningen öppnade 2009 var ambitionsnivån hög – Blekinge Health Arena skulle bli hela Östersjöns hälsometropol. Men det har varit svårt att få ekonomi i satsningen och dessutom lyckades ansvariga aldrig nå de högt ställda målen vad avsåg nya jobb och nya företag. 2015 lämnade Blekinge Tekniska Högskola sin roll som delfiansiär och de senaste åren har Karlskrona kommun fungerat som ekonomisk garant.

Vill ha fortsatt stöd

Men frågan är vad som nu händer med anläggningen. I dag har idrottsblekinges främsta företrädare kallat till presskonferens för att ge sin syn på framtiden för Blekinge Health Arena.

I en debattartikel publicerad i Sydöstran i dag skriver de bland annat att de ser det som ”ytterst angeläget” att Karlskrona kommun fortsätter att ge ekonomiskt stöd åt verksamheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet