• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT/TT

Rättegång mot misstänkt storbedragare ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige misstänkte storbedragaren från Blekinge sitter frihetsberövad i Marocko. Därför väljer nu Hovrätten över Skåne och Blekinge att ställa in huvudförhandlingen mot honom, som skulle hållas om två veckor.

Den 29-årige affärsmannen dömdes i somras till tre års fängelse av Blekinge tingsrätt för ett 30-tal fall av grova bedrägerier. Men innan fallet hann nå hovrätten fattades nya misstankar mot mannen, den här gången gällande ett 100-tal grova bedrägerier för värden runt 100 miljoner kronor.

29-åringen flydde landet, men greps och sitter nu frihetsberövad i Marocko sedan slutet av november.

Då han ännu inte har lämnats ut till Sverige, väljer nu hovrätten att ställa in huvudförhandlingen mot honom, gällande den första fängelsedomen. Förhandlingarna var planerade att börja den 22 januari, men skjuts nu på framtiden.

– Målet kommer att sättas ut till ny huvudförhandling. Den tilltalades överklagande har inte förfallit, säger Martin Nilsson, hovrättsråd.

Såväl 29-åringen som åklagarna valde att överklaga den tidigare fängelsedomen.

– Vi anser att straffet bör skärpas. Men det var väl inte helt oväntat att den här förhandlingen ställs in, med tanke på situationen. Det är sådant som händer, säger Charlotta Hellberg, åklagare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet