Tingsrättens dom står fast eftersom den misstänkte 54-åringen aldrig dök upp i hovrätten. ”Beklagligt”, säger försvarsadvokat Björn Lindmar om beskedet. Foto: SVT/TT

Rättegången ställs in – Blekingeföretagaren dök inte upp

Uppdaterad
Publicerad

Den 54-årige Blekingeföretagaren dök inte upp till hovrättsförhandlingarna, som därför fick ställas in. Istället beslutar rätten att mannens överklagan förfaller, och att tingsrättsdomen om 18 månaders fängelse därmed står fast.

Mannen skickade sent under måndagskvällen in ett sjukintyg till hovrätten, där han menade att han ådragit sig ryggskador vilket gjorde att han inte kunde dyka upp till förhandlingen, men det godtogs inte av rätten.

– Vi tyckte inte att det var en giltig ursäkt. Det innebär att hovrätten inte kommer att pröva ärendet och tingsrättens dom står fast, säger Lars Lindblad, hovrättsråd.

Bolagsbedragaren i Blekinge

Därmed fastställs domen om 18 månaders fängelse och näringsförbud i fem år mot 54-åringen.

– Hovrätten kan ompröva beslutet, om han kommer in med något som styrker att han hade en giltig ursäkt att inte komma hit inom tre veckor.

Försvaret: ”Inte hjärnan”

54-årings försvarsadvokat, Björn Lindmar, tycker att beskedet att tingsrättens dom står fast är beklagligt.

– Jag har hela tiden varit övertygad om att det inte är han som har gjort detta. Han har i och för sig undertecknat vissa årsredovisningshandlingar, men det är inte han som är hjärnan, säger Björn Lindmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bolagsbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet