Kalle Sandström (S), andre vice ordförande i regionfullmäktige i Blekinge. Foto: SVT

Regionfullmäktiges aprilsammanträde ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Blekinges regionfullmäktige skulle ha sitt kommande sammanträde den första april. Nu har beslutet tagits att ställa in.

– Punkterna skjuts till sammanträdet i maj, så får vi se då, menar Kalle Sandström (S), andre vice ordförande i regionfullmäktige.

Redan innan regeringen kom med förbudet mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer, funderade regionfullmäktige på om det var nödvändigt att samla de 57 regionpolitikerna för månadens sammanträde den första april.

– Vi funderade på om vi skulle begränsa antalet, men vi bestämde oss för att ställa in det, säger Kalle Sandström (S), som är regionfullmäktiges andre vice ordförande.

Corona i Blekinge

Punkterna skjuts upp

Sedan coronaviruset bröt ut ordentligt i Blekinge har det funnits med i beräkningarna, hur lämpligt det kan vara med politiska samlingar. I det här fallet valde regionfullmäktige att vara ett föredöme, berättar Sandström.

– Behöver vi inte sammanträda ska vi inte göra det. Det tycker jag är viktigt.

Punkterna som skulle tagits upp den första april, så som startdatum för Karlshamns närakut, skjuts upp till det planerade sammanträdet 15 maj.

– Så får vi se hur det ser ut då. Men det är inga frågor som blir lidande av det här, menar Kalle Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet