Håkan Robertsson är verksamhetsledare för Ronneby Folkteater, som i år får renovera i stället för att spela revy. Foto: Jerker Hagman/SVT

Corona drar ner ridån för revyn – de anställda målar om teatern

Publicerad

I stället för intensiva repetitioner inför premiären målar de i år om teatern.

Nyårsrevyn är inställd, personalen på Ronneby Folkteater är permitterad på deltid och får ägna sig åt andra sysslor.

Ett normalår har Ronneby Folkteater cirka 1,5 miljoner kronor i biljettintäkter från sina föreställningar. Men så blir det inte i år.

”Hade inte klarat det”

En av föreställningarna som uteblir är nyårsrevyn och teaterns sju anställda är sedan i våras permitterade på deltid.

– Vi har korttidsarbete för oss allihopa och vi jobbar 60 procent mindre än normalt. Det får vi ersättning för och annars hade vi inte klarat det, säger Håkan Robertsson, som är verksamhetsledare.

”Saknar publiken”

När de inte kan repetera och sätta upp teater- och musikföreställningar ägnar de anställda sig i stället åt att måla om teatern.

– Det går det också. Fast det är publiken man saknar, det är den som är nerven i hela teaterns verksamhet. Men det förblir inte så här för alltid. Nästa höst tror jag vi kan sätta upp en nyårsrevy igen, säger Håkan Robertsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.