Foto: SVT

Flera Blekingekommuner i stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

Ronneby kommun arbetar från måndag den 16 mars åter i stabsläge. Detta för att kunna hantera personalbortfall i organisationen. Även Sölvesborgs kommun aktiverar sin krisledningsstab från och med tisdag den 17 mars.

Enligt Ronneby kommun kom under måndagen flera rapporter från de kommunala verksamheterna om ökad sjukfrånvaro och vab (vård av barn). Detta har inneburit en ökad belastning på kärnverksamheterna.

Att kommunen går upp i stabsläge innebär att man snabbt kan möta förändrade behov. Det kan exempelvis bli aktuellt att omfördela kommunala resurser.

Enligt pressmeddelandet blir stabens uppdrag att  “genom samråd med respektive förvaltnings- och bolagschef, stödja och bistå.” Det kommer att komma regelbundna uppdateringar om lägesbilden. Klockan 13 på måndagseftermiddagen hålls ett informationsmöte med krisledningsnämnden samt förvaltnings- och bolagschefer.

Sölvesborg aktiverar sin krisledningsstab

​Sölvesborgs kommun aktiverar Krisledningsstaben på tjänstemannanivå i koncernen från och med imorgon tisdag tills vidare, med anledning av smittan av coronaviruset.

”För att kunna hantera situationen och klara att bedriva de olika verksamheterna måste vi nu övergå till stabsläge i kommunkoncernen. I staben ingår alla högre chefer och flera nyckelfunktioner.”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Genom stabsläget får vi också bättre förutsättningar att för kommunens del bidra i det mycket viktiga arbetet att minska fortsatt smittspridning, säger kommunchef Lars Ericsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet