Jan-Åke Berg (S), ordförande i Karlshamnsfastigheter AB, vill se Musikskolan på Piren. Foto: Karlshamns kommun och Towe Olsson/SVT

Svalt intresse för Piren – S vill att kommunal musikskola flyttar in

Publicerad

Mångmiljonsatsningen på Östra Piren i Karlshamn har hittills endast säkrat en hyresgäst. Nu föreslår Socialdemokraterna att den kommunala Musikskolan ska flytta in i lokalerna. 

Bygget av etapp fem på Östra Piren i Karlshamn kommer att kosta 430 miljoner kronor och ska stå klart nästa år.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare berättat om att det 10 000 kvadratmeter stora nybygget rymmer flera hundra arbetsplatser, men att det endast hittills finna en hyresgäst – biografen. Detta trots att närmare elva miljoner kronor lagts på att locka hyresgäster.

Det kommunala bolaget Karlshamnsfastigheter ansvarar för byggnationen.

”Haft behov i flera år”

Nu meddelar Socialdemokraterna i Karlshamn – med Jan-Åke Berg (S), ordförande i Karlshamnsfastigheter AB, och Lena Sandgren (S), ordförande i kulturnämnden i spetsen – att man vill se den kommunala Musikskolan i lokalerna.

– Musikskolan har haft behov av nya ändamålsenliga lokaler under flera år, och vi tror att etapp fem skulle vara just det. Den konsertsal som byggs skulle också gynna verksamheten, säger Jan-Åke Berg.

Är det här ett sätt att råda bot på bristen på hyresgäster – med kommunen som hyresgäst?

– Vi är ett bolag som hyr ut lokaler och det bygger på att vi har hyresgäster, så det är klart att vårt uppdrag är att få Pirens lokaler uthyrda. Men vi tror framför allt att det här är ett bättre alternativ för kommunen än att bygga en ny lokal till Musikskolan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jan-Åke Berg (S) och kollegorna i Karlshamnsfastigheters styrelse har nu beslutat att konsertlokalen på Östra Piren ska byggas. Foto: Karlshamns kommun och Towe Olsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet