Foto: SVT

Polisen om sökinsatsen: ”Handlar om att ha tålamod”

Publicerad

52 dagar har gått sedan 57-åringen försvann under oklara omständigheter. Mannen misstänks ha mördats och i Karlskronas skärgård fortsätter den omfattande sökinsatsen efter hans kropp.

Det är i ett 70 kvadratkilometer stort område i Karlskronas skärgård som sökinsatsen – som är den största i Karlskronas historia – pågår.

– Det handlar om att ha tålamod och jobba systematiskt, säger Thomas Johansson, kommunikatör på polisen i Karlskrona.

Styckmord i Karlskrona

Sök på öar

Förutom polisen har kustbevakningen och marinen kallats in för att söka efter 57-åringen som försvann den 25 juli. Även utbildade sökare från Missing people har transporterats ut till öar för att söka i terrängen.

I dagsläget är det främst kustbevakningen som söker av vattenområden. 

– Vi har en väldigt bra dialog med Missing people som kan hjälpa oss när vi vill göra sök på land och öar. Just nu har vi inte behov av det, men det kan bli aktuellt senare, säger Thomas Johansson.

Misstänker mord

Två män, 21 respektive 22 år gamla är häktade på sannolika skäl misstänka för mord. Åklagarens teori är att männen har bragt 57-åringen om livet i en lägenhet och transporterat kroppen med båt för att slänga den i havet. Båda männen nekar till brott.

I videoklippet ger SVTs reporter en sammanfattning av fallet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet