Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagaren om mordutredningen: ”Bilden klarnar” Foto: Åklagarmyndigheten/SVT

Åklagaren om mordutredningen: ”Bilden klarnar”

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som misstänks ha mördat den försvunne 57-åringen från Karlskrona blir kvar i häktet.
Båda nekar fortsatt till mordanklagelserna – samtidigt uppger åklagaren att händelseförloppet kring försvinnandet den 25 juli blir allt mer tydligt.
– Bilden av vad som har hänt har börjat klarna, säger Anna Johansson, åklagare.

De båda männen, 21 respektive 22 år gamla är fortsatt häktade på sannolika skäl för mord – och inför dagens planerade häktningsförhandling medgav båda via sina advokater förlängd häktestid.

Samtidigt pågår den omfattande sökinsatsen efter 57-åringen i Karlskronas skärgård. Polisen, marinen, kustbevakningen och Missing people har varit inkopplade i sökandet men åklagaren Anna Johansson vill inte gå in på om det har gjorts några fynd som kan vara intressanta för utredningen.

– Det har gjorts olika fynd men jag kan inte gå in på vad det är, säger hon.

Sökte efter mordtips

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har avslöjat chattade de båda misstänkta om inköp av silvertejp bara timmar före försvinnandet. En av de misstänkta har även sökt efter mordtips på nätet – och 21-åringen har två dagar efter försvinnandet försökt att få båten vinterförvarad.

I åklagarens bevisning finns även blod som tillhör 57-åringen, som har hittats i en lägenhet och i en båt. Åklagarens teori är att de misstänkta männen har dödat 57-åringen i lägenheten och sedan slängt kroppen i havet.

– Hur länge de kan sitta frihetsberövade utan att vi har hittat en kropp, är inget jag vill spekulera kring i nuläget. Det finns annat som gör att både jag och tingsrätten gör att det föreligger sannolika skäl för mord, säger Anna Johansson.

Åtalstiden har förlängts med två veckor men det kan dröja längre innan en stämningansökan kan lämnas in till tingsrätten.

– Det här är en mycket omfattande utredning så troligtvis kommer jag begära ytterligare förlängningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet