Polisen spanade mot en misstänkt storlangare i Stockholm, när de två Blekingekrögarna dök upp. Foto: Polisen

Så kom polisen krögarduon på spåren

Uppdaterad
Publicerad

Polisens spaning på en misstänkt storlangare i Stockholm ledde dem raka spåret till de två krögarna i Blekinge.
Den 3 maj 2018 tog allting slut.
Då hade männen precis lastat av fem kilo amfetamin – och gjort klart affären.

Misstankarna mot de båda krögarna väcktes sent i det som från början var ett spaningsärende mot en misstänkt storförsäljare och två medhjälpare i Stockholmsområdet.

Men i mars 2018 dök plötsligt de två krögarna upp framför polisens spanare. Krögarna mötte upp försäljaren i Hässelby och affären gjordes upp.

– Då visste vi inte vilka de här två personerna var, säger åklagare Thomas Forsberg.

Hade eget förråd

Den 3 maj återvände krögarna till Stockholm – den här gången med fem kilo amfetamin i bagaget. Och då slog polisen till. En vecka senare gjordes en husrannsakan i restaurangköket i Blekinge och det blev då tydligt vilken roll de båda haft i härvan.

– Krögarna har fungerat som producenter som i sin tur samarbetat med försäljare och andra som hjälpt till med transporter, säger Thomas Forsberg.

Utredningen visade också senare att de två männen från Blekinge disponerat ett förråd utanför Stockholm. Där fångades de på övervakningsfilm när de paketerade droger.

I ett förråd i Stockholmsområdet misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen. De två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen
Övervakningsbilderna kommer från en kamera i förrådet, som en av de nu åtalade satt upp. Bilderna kunde hämtas ur den åtalades dator. Foto: Polisen

De båda krögarna har suttit häktade i snart ett år, båda åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och misstänks ha tjänat sju miljoner kronor på tillverkningen. Båda nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet