Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så påverkas klubbarna av restriktionerna

Så påverkas Ronnebys klubbar av restriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Sedan ett tag tillbaka får även seniorlag träna igen. Men för att få träna på kommunala planer måste de följa den tolkning av Folkhälsomyndigheten restriktioner som kommunen gör. Något som försvårar träningarna.

Hoby GIF från Ronneby kommun laddar just nu inför seriestart i Division 6. En seriestart som redan skjutits fram ett par gånger.

– Vi vet ju inte när serien kommer igång men vi hoppas att premiären inte är alltför långt borta. Vi har redan världens längsta försäsong i Sverige så vi hoppas att den inte blir längre än nödvändigt, säger Jesper Håkansson som är huvudtränare i Hoby GIF.

I Ronneby kommun får man vara åtta personer per planhalva när man tränar – något som gör det svårare för lagen att få till en bra träning.

– Det är framförallt svårt att få till spelsituationer. Men i det här läget är inte fotbollen det viktigaste utan att vi tar vårt ansvar under pandemin, säger han.

Sanktionstrappa har införts

Förra veckan beslutade kommunen att införa en sanktionstrappa som ska gälla för de klubbar som inte rättar sig efter kommunen tolkning av restriktionerna. Något Jesper Håkansson ställer sig positiv till.

– Jag tycker det är bra. Vi har ju sett att andra klubbar inte har skött det. Man måste komma ihåg att restriktionerna finns där av en anledning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet