I Sverigedemokraternas interna partichatt, som SVT har tagit del av, går fullmäktigeledamoten Sanna Svennesson till attack mot Moderaterna i Karlskrona. Foto: SVT/Karlskrona kommun

SD-politikerns attack mot Moderaterna: ”Fega ålar”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna borde ha varit öppna med beslutet att blåsa av den kritiserade Vattenborgsaffären. Det menar företrädare för Sverigedemokraterna, som i en intern partichatt som SVT tagit del av, rasar mot samarbetspartiets strategi i frågan.

Diskussionen i Sverigedemokraternas partichatt för kommunpolitiker uppstod efter SVT:s avslöjande att Moderaterna redan backat om köpet av Vattenborgen – innan fastighetsägaren mejlade kommunen och blåste av affären.

Den känsliga frågan väckte starka reaktioner hos SD, som sedan valet styr kommunen tillsammans med M, KD och L.

Vattenborgen i Karlskrona

”Omöjligt dryga”

Av tonläget i chatten, som SVT tagit del av, framgår att Vattenborgsaffären orsakat en djup spricka i styret:

”Moderaterna är ju helt omöjligt dryga att ha o göra med.....”.

”Man skäms för fasen. Ska dem ändå ut o glappa käft så hade det varit bättre att ärligt säga – Vi klantade röven av oss med detta beslutet så nu backar vi”.

Moderaternas företrädare kallas också ”hala och fega små ålar”.

Vill inte kommentera

Avsändare för inlägget är Sanna Svennesson, ledamot i socialnämnden och kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

– Jag tänker inte kommentera det, säger hon.

Moderaternas politiska sekreterare Caroline Lindheimer skrattar först när hon får veta vad SD-politikern skrivit:

– I interna chattar kan man ju ibland uttrycka sig lite mindre korrekt och jag är övertygad om att det här inte påverkar samarbetet mellan oss, säger hon.

SD ber om ursäkt

Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson ber efter SVT:s avslöjande Moderaterna om ursäkt:

– Jag vill på Sverigedemokraternas vägnar be samtliga som tagit illa upp om ursäkt. Vi har inga samarbetsproblem med Moderaterna utan tvärtom är mycket nöjda med vårt samarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet