Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ett förråd i Stockholmsområdet misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen. De två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen

Se övervakningsfilmen från krögarnas knarkförråd

Uppdaterad
Publicerad

Här är ett av åklagarens starkaste bevis mot krögarna från Blekinge. I en förrådslokal i Stockholm fångas duons knarkhantering på film – med en kamera uppsatt av krögarnas egen kumpan. Filmerna säkrades när polisen beslagtog medhjälparens dator.

Det är ett material på totalt åtta timmar som tydligt visar hur de båda Blekingekrögarna sorterar förpackningar inne i förrådsutrymmet. Ett av paketen har läckt i en väska och filmen visar hur männen tar på sig handskar för att göra rent.

– Dom blir så jävla sura om det saknas tio gram, hörs en av krögarna säga.

Knarkfabriken i Karlskrona

Av förundersökningen framgår att en medåtalad man är den som själv placerat övervakningskameran i förrådet.

När en av krögarna senare konfronteras av polisen med vad filmen visar vidhåller han att det inte handlar om hantering av amfetamin.

– Det är varuprover på tvättmedel, förklarar han.

Polisen frågar varför krögarna bär handskar.

– För renlighetens skull.

Här syns en av männen i polisens övervakningsfilm. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet