En klinikchef som pirat, glada barn och ett sjörövarskepp i solen. Invigningen kunde inte ha blivit mer lyckad. Foto: Privat

Här invigs barnklinikens nya uteplats

Uppdaterad
Publicerad

När personalen vid Barn- och ungdomskliniken på sjukhuset i Karlskrona startade en insamling för att rusta upp sin förfallna uteplats så fick de ett enormt gensvar. Totalt donerade privatpersoner och företag hela 160 000 kronor och i helgen invigdes uteplatsen.

Projektet drogs igång av personalen på barn och ungdomskliniken som tyckte att det var viktigt att kunna ge barnen och tonåringarna en tillflyktsort på sjukhuset.

– Det började egentligen förra hösten. Då kände vi att det var dags att rusta upp uteplatsen som byggts 2002 men vid det laget hade den sett sina bästa dagar, säger Jennie Petersson, en av initiativtagarna till insamlingen.

Fick in 160 000 kronor

Tillsammans med kollegorna Simon Persson och Carmen Johansson startade hon en insamling med målet att rusta upp uteplatsen och sätta dit en så kallad ”kompisgunga”. Pengarna rullade in och totalt donerade privatpersoner och företag hela 160 000 kronor.

– Det gjorde att vi fick nog till bland annat ett sjörövarskepp, en kompisgunga, en vinterbonad lekstuga och en tonårslounge.  Vi ville att det skulle finnas en plats inte bara för de små barnen utan även för ungdomar.

I tonårsloungen är det mysig belysning och finns gott om eluttag och den vinterbonade lekstugan kommer barnen förhoppningsvis ha glädje av året om.

Snön satte käppar i hjulet

– Vi hade önskat att uteplatsen var färdigt till sommaren, men det var en tuff vinter som gjorde att arbetet kunde komma igång först i april. Därför invigs den först nu, säger Jennie Petersson

Enligt henne var dagens invigning mycket lyckad och barnen fann sig direkt i och började leka i den nya miljön.

– Så det kändes som den bästa och mest positiva reaktionen som vi kunde få. De verkade så nöjda, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.