Socialförvaltnings lokaler på Hillerödsvägen i Karlskrona som misstänks för att ha utsatts för beskjutning Foto: SVT/Michelle Hallberg

Skott mot socialförvaltningen i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har polisen i Karlskrona hållit förhör med boende i närheten av lokalen på Hillerödsvägen i Karlskrona som misstänks ha utsatts för beskjutning.

–Just nu håller vi på med vittnesförhör för att se om några iakttagelser har gjorts, säger Fredrik Stridmark, inre befäl på polisen i Karlskrona när SVT Nyheter Blekinge pratar med honom vid lunchtid på söndagen. 

Skotthålet på fönstret till socialförvaltningens lokaler på Hillerödsvägen i Karlskrona ska enligt polisanmälan ha uppkommit någon gång mellan klockan 22:30 på fredagskvällen och klockan 8:00 på lördagsmorgonen. 

Karlskrona

Kulorna ska skickas iväg på teknisk undersökning och polisen vill i nuläget inte uttala sig om vad det kan vara för vapen som använts. 

– Det får den tekniska undersökningen visa, säger Fredrik Stridmark.

Socialförvaltnings lokaler på Hillerödsvägen i Karlskrona. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Förbipasserande upptäckte skotthålen

Det var vid 14.30-tiden på lördagen som vittnen gick förbi och uppmärksammade skotthål i fönstret. Kulorna ska ha gått igenom dubbla glas i en ruta. 

– Det har inte föregåtts av några uppgifter om skottlossning eller liknande, säger Calle Persson, polisens kommunikatör.

Polisen har hittat två kula på platsen.

– Det har spärrats av i syfte att söka eventuella spår, säger Calle Persson.

Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

Socialförvaltningen i Karlskrona har tidigare utsatts för hot och protester, i mars flyttades personalen inför en demonstration mot ett beslut.

Men det finns ingen misstänkt för skotten mot lokalen och heller inte några uppgifter om någon koppling till tidigare händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet