Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det här var vad som mötte Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson när han såg sin valaffisch utanför valstugan Karlskrona under torsdagen. Foto: Henrik Friberg/SVT

Skrattade åt pil på motståndare – fick själv pil på valaffischen

Uppdaterad
Publicerad

SD-toppen Christopher Larsson skrattade åt uppmaningen att kasta dartpilar på riksdagspolitikern Magnus Manhammars valaffisch – och tyckte att reaktionen från Manhammar var överdriven.

Nu har Larsson själv drabbats av en pil på sin valaffisch och väljer att polisanmäla händelsen.

För drygt två veckor sedan krävde den socialdemokratiska riksdagsledamoten Magnus Manhammar en ursäkt av Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson. Anledningen var att Larsson i ett inlägg på sociala medier hade gillamarkerat med en skrattande smiley när det skrivits om att kasta dart på Magnus Manhammars valaffisch.

Christopher Larsson (SD) sa då att reaktionen inte var genomtänkt, men att Manhammars reaktion på den var överdriven.

Polisanmäler händelsen

Nu har han själv drabbats av just en pil på sin valaffisch – och ska direkt polisanmäla händelsen.

– Någon har saboterat skylten, gjort massa hål i den och satt en dartpil i den och lämnat den utanför vår valstuga. Vi kommer göra en polisanmälan så att det blir ordning på det här, säger Christopher Larsson (SD).

Du såg inte allvarligt på att Magnus Manhammar skulle få en pil på sin tavla, vad tänker du kring det idag?

– Jag tänker att den diskussionen inte handlade om samma sak. Jag kan inte tala för Magnus, men det är självklart tråkigt om han kände obehag av det. Men det här är ett riktat hot mot mig som person. Är det någon som vill ha en valaffisch efter valet och kasta pil på mig så får de gärna göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.