21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds kvällen den sjunde september. Foto: SVT/TT

Socialen: ”Bra kontakt med Emmeli”

Uppdaterad
Publicerad

Socialen i Karlskrona har nu svarat IVO efter 21-åriga Emmeli Olssons död.

Karlskrona kommun anmäldes i förra månaden till polisen och IVO av 21-åriga Emmeli Olssons familj, då de menade att kommunen genom oaktsamhet bidragit till hennes död genom att inte ha hjälpt henne ur sitt narkotikamissbruk tillräckligt. Både polisen och IVO inledde utredningar och nu har socialnämnden i Karlskrona svarat IVO.

I skrivelsen står det bland annat att ”handläggande socialsekreterare upplevde att det fanns en bra och förtroendefull kontakt med Emmeli”. Kontakten ska ha bestått av tre möten och ett tiotal längre telefonsamtal.

#falletemmeli

Det står också att socialförvaltningen övervägde att göra en lex Sarah-anmälan efter dödsfallet, men det blev aldrig av då de anser att det saknas skäl för det.

21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds i en skogsdunge nära sin lägenhet på stödboendet Rosenbom i början av september. En 39-årig man släpptes ur häktet i förra månaden, men är fortfarande misstänkt för mord.

Kommunens svar ska ännu inte ha nått ansvarig handläggare på IVO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet