Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sölvesborgs Ridklubb är i dialog med kommunen om hur verksamheten ska kunna överleva. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Sölvesborgs ridklubb förhandlar med kommunen om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Ridskolan har lagts ner och ridklubben har inte råd att fortsätta.

Nu förhandlar Sölvesborgs kommun om att köpa stallanläggningen för att rädda verksamheten.

Beskedet att Sölvesborgs ridklubb tvingas lägga ner sin verksamhet på Bokeslätt av ekonomiska skäl kom i somras. Klubben har i flera år upplevt att de inte fått gehör från Sölvesborgs kommun när de bett om hjälp.

Nu har kommunalråd Kith Mårtensson (M) bjudit in till diskussion – och anläggningen kan komma att byta ägare. Men det som är avgörande för affären är att en ridskola ska bedrivas igen.

– Vi har nästa möte imorgon och där hoppas jag att vi ska kunna arbeta fram en lösning som gör att de, med stor insats och eget arbete från dem, kan rädda kvar ridklubben och återupprätta en ridskoleverksamhet, säger hon.

”Jättearbete framför oss”

Ridklubben har skulder på 1,5 miljon kronor och har inte medel att fortsätta på egen hand. Tanken är att istället hyra in sig på anläggningen och därigenom kunna ha råd att driva verksamhet.

Men vägen till en fungerande ridskola är lång, menar Cille Mattsson, vice ordförande i klubben.

– Eftersom det blev som det blev har vi ju ingen ridskola idag, så det är ju en uppstart helt från grunden. Det finns inga hästar, det finns ingenting. Det är ju ett jättearbete som vi har framför oss.

Än är inget klart då förhandlingar fortsatt pågår.

Hör mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.