Malin Niklasson, åklagare vid Blekinge tingsrätt, leder utredningen kring den fotbollspelare som åtalats för misshandel. Foto: SVT/SVT Design

Sparkade på motspelare efter avblåsning – åtalas för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett målfirande under pågående fotbollsmatch blev spelaren Emil Alexandersson brutalt nedsparkad. Nu ska fallet prövas i tingsrätten då motspelaren åtalas för misshandel.

Det var i augusti som incidenten inträffade, i en division fyra-match mellan Mörrum och Sillhövda AIK. Efter att Sillhövda gjort mål på en frispark brast Emil Alexandersson ut i glädje och vände tillbaka till sina lagkamrater.

Ovanlig händelse

En motspelare sparkade då till Emil Alexandersson bakifrån så att han föll mot marken. Han skadades så svårt att han fick genomgå en stor knäoperation. Nu åtalas motspelaren för misshandel.

– Jag kan tänka mig att det inte är så vanligt att den här typen av händelser anmäls eller leder till någon brottsutredning och åtal i de flesta fall. Det som sker under pågående match kan vara svårt att bevisa att det är så pass mycket våld att man ska kunna lagföra det. Till en viss gräns är det okej att inom idrotten begå brott såsom misshandel och ofredande, det är accepterat, säger Malin Niklasson, åklagare.

I polisförhör förnekar motspelaren brott. Han menar att han blivit provocerad under matchen och hävdar att det var en olyckshändelse.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.