Foto: TT/SVT

Sportchefen: ”Ett fruktansvärt avbräck för KHK”

Uppdaterad
Publicerad

Om Blekinge Health Arena stänger är Karlskrona HK en av de klubbar som hårdast drabbas av beslutet. Spelarna besöker anläggningen varje dag.

– Jag vet inte var vi i så fall tar vägen, säger sportchefen Patric Larsson.

Karlskrona HK är en av de föreningar som flitigast brukat träningsanläggningen sedan starten 2009. Och fortfarande används den dagligen – och året om – av klubbens spelare på både dam- och herrsidan.

– Som träningsanläggning har den ju gett föreningen en extra attraktionskraft. Den har gjort det lättare för oss att locka till oss spelare som kanske annars inte skulle ha hamnat här, säger Patric Larsson.

Blekinge Health Arena

”Katastrof”

Han har på håll följt utvecklingen kring Blekinge Health Arena och känner till att Blekinge Idrottsförbund sagt upp hyreskontraktet.

– Jag har hört att det är så, ja, men jag är inte klar över vilka konsekvenser det får för oss. Men om det stänger skulle det innebära ett fruktansvärt avbräck för KHK.

Det är både den moderna utrustningen samt det nära avståndet till arenan som gör den värdefull den allsvenska hockeyklubben.

– Ärligt talat vore det katastrof för oss. Jag vet inte var vi i så fall tar vägen eller ens vilka alternativ som finns i kommunen, säger Patric Larsson.   

Kommer till Karlskrona

Karlskrona HK:s fystränare Miro Zalar är i dag deltidsanställd på Blekinge Health Arena och delar sportchefens farhågor inför framtiden.

– Anläggningen är till stora delar självfinansierad och vi får besök av stora klubbar i närområdet. Jag förstår faktiskt inte alls hur kommunen resonerar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet