Arrangörerna bakom festivalen Sweden rock är tacksamma för det stöd de fått av både samhället och sina trogna besökare. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Ställde in för första gången – Sweden Rock om tuffa året

Uppdaterad
Publicerad

Sweden Rock Festival tvingades för första gången någonsin att ställa in i somras. Den enorma maskinen som kräver minst ett års planering fick sättas på paus. Nu berättar arrangörerna om deras svåraste år hittills.

– En jättestor besvikelse, men det är också ett beslut som har stora konsekvenser på hela regionen här, säger vd Mats Natvig.

Men det har inte bara varit förödelse – alla trogna besökare och hela samhället har visat stort stöd.

Nyhetsåret 2020 Blekinge

– Det här med hur mycket festivalen betyder för så många människor, det har blivit kristallklart det här året, säger Sofia Lindqvist Lacinai, vice vd och marknadschef.

Siktar på nästa år

Planeringen för att kunna genomföra Sweden rock i juni 2021 är i full gång. Något annat alternativ finns inte på kartan, menar festivalens vd.

I klippet berättar Mats Natvig vad som händer om de  ändå tvingas ställa in ytterligare en sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsåret 2020 Blekinge

Mer i ämnet