Stjärnspelaren tillbaka – tuff utmaning väntar Krif

Uppdaterad
Publicerad

Poängmaskinen Magnus Isaksson är tillbaka i ett lag som bara förlorat en hemmamatch på hela säsongen. Krif Hockeys tränare Per Ljusteräng vet vad som väntar i Piteå ikväll. – Det blir en utmaning, säger han.

Hemma i Kallinge blev det seger (4-1) för Blekingelaget och därmed är det fördel Krif i matchserien om fortsatt kvalspel om en plats i Hockeyallsvenskan.

Nu väntar returmöte i Norrbotten och förutsättningarna inför kvällens match är annorlunda. Och inte bara för att Piteå är ett starkt hemmalag – toppspelaren Magnus Isaksson (54 poäng) är tillbaka.

Ronneby

– Hemma i Kallinge var det antingen så att vi gjorde en jättematch eller så att Piteå inte riktigt hängde med. Vi har en jättetuff utmaning framför oss, men jag ser samtidigt att vi har chansen, säger Per Ljusteräng.

Lättare träning

Spelarna flög till Bromma i går, där laget mötte upp ledarstaben som åkt buss till Stockholm för vidare gemensam avfärd till Piteå. Laget anlände strax före midnatt.

– Det är en lagom avslappning stämning i laget. Vi har en lättare träning på dagen och sedan laddar vi för match, säger Per Ljusteräng.

Skulle Krif misslyckas med att avgöra matchserien ikväll kommer en ny möjlighet redan i morgon.

– Jag tror på en tät och tuff drabbning och jag tror att det gynnar oss, säger Per Ljusteräng. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet