Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Efter M-bråket: Stjernlöf tar semester – Lindborg träder in

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Emma Stjernlöf (M) tar semester från regionpolitiken efter den uppslitande maktstriden inom Moderaterna.

Kristdemokraternas gruppledare Erik Lindborg tar över som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden tills vidare.

Det var i december förra året som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja att Emma Stjernlöf i en intern skrivelse uppmanats att lämna tunga uppdrag efter samarbetsproblem med både tjänstemän och partivänner.

I förra veckan kallade Moderaternas förbundsstyrelse i Blekinge till krismöte för att diskutera den uppkomna situationen. Där ska Emma Stjernlöf ha meddelat partiet att hon tar semester fram till den 18 februari – enligt Sydöstran rör det sig om en timeout.

Maktstriden i region Blekinge

Enligt Erik Lindborg (KD) kommer han att ersätta Emma Stjernlöf tills vidare som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Emma har tagit semester och har bett mig träda in i hennes ställe. Mitt förtroende för henne är fortsatt orubbat. Hon gör ett jättebra jobb, säger Erik Lindborg till SVT Nyheter Blekinge.

SVT har sökt Emma Stjernlöf för en kommentar. Hon svarar via sms att hon har semester och att hon har för avsikt att komma tillbaka efter den. I övrigt har hon ”inget mer att tillägga” skriver hon i meddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet