Hör Henrik Magnell, bitr. vaccinsamordnare i Region Blekinge, berätta om den stora vaccinationsviljan i Blekinge. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Stor vaccinvillja hos gruppen 30-39 år i Blekinge

Publicerad

Under onsdagen öppnades bokningen av coronavaccin för åldersgruppen 30-39 år i Blekinge. Intresset för att boka vaccinationstid var väldigt stort i gruppen, på bara en och en halv timme tog alla tillgängliga tider slut.

– Vi ser en stor vaccinvilja hos alla åldersgrupper, säger Henrik Magnell som är biträdande vaccinsamordnare i Region Blekinge.

Denna veckan kom turen till gruppen 30-39 år att få lov att boka vaccination. Tiderna försvann nästan innan de hade hunnit släppas, något som inte förvånar Henrik Magnell.

– Att vi vaccinerar oss är enda sättet att bli av med coronan och därför är jag inte förvånad att även yngre personer vill vaccinera sig, säger han.

Corona i Blekinge

Nästa grupp att få boka vaccinationstider är gruppen 20-29 år. Den gruppen beräknas få möjlighet att boka vaccinering från vecka 28.

– Det är fortfarande en preliminär planering, men går allt som det ska så ska vi kunna öppna för den gruppen då, säger Henrik Magnell.

Hör Henrik Magnell berätta om den stora vaccinationsviljan i Blekinge i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet