Polis och kustbevakning har i en månad sökt efter den försvunne mannen i Karlskrona skärgård. Foto: SVT

Uppgifter till SVT: Misstänkta männen sökte mordtips på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan mannen i 55-årsåldern försvann ska de två nu misstänkta männen ha sökt på nätet om hur man utför ett mord, enligt uppgifter till SVT Nyheter. Det ska vara en av anledningarna till att åklagaren på onsdagen valde att skärpa brottsrubriceringen.

Två män i 20-årsåldern begärdes under onsdagen häktade misstänkta för att ha mördat den man i 55-årsåldern som varit försvunnen i en månad. SVT Nyheter kan nu avslöja att polisens genomgång av de misstänktas dator- och mobiltrafik ska ha visat att sökningar har gjorts på hur man utför ett mord, strax innan mannen försvann.

– Jag kommenterar ingenting ur utredningen eller vilka frågor som ställts i förhör, säger Karl Hamstedt, försvarsadvokat.

SVT har sökt polis och åklagare utan framgång, men de har tidigare under dagen sagt att de inte kommenterar utredningen.

– Vi kommenterar inte detaljer i förundersökningar i ärenden som gäller grova brott, sade polisens presstalesman Robert Loeffel under onsdagseftermiddagen.

De båda misstänkta begärdes under onsdagen häktade misstänkta för mord, efter att i snart fyra veckor ha varit misstänkta för människorov. De nekar till brott, och menar att de inte har något med mannens försvinnande att göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet