Iron Maiden avslutade torsdagen på Sweden Rock Festival. Foto: Claudio Bresciani/TT

Så var Iron Maidens konsert

Uppdaterad
Publicerad

Iron Maiden klev på Sweden Rocks största scen klockan 21.30. Fansens betyg: succé.

UPPDATERING: I en tidigare version av denna artikel fanns ett klipp med två av Iron Maidens låtar från bandets konsert på Sweden Rock Festival. På grund av rättighetsskäl kunde vi bara visa dem i 24 timmar.

– Jag har varit här tidigare med ett annat band. Men herregud, den här festivalen har ju blivit enorm!, sade sångaren Bruce Dickinson till publiken efter att bandet spelat låten 2 minutes to midnight.*

Sweden Rock Festival

Tidigare under torsdagen pratade SVT med ett gäng Maiden-fans från Göteborg som har sett bandet runt 80 gånger. De var lyriska efter konserten på Sweden Rock.

– Maiden gjorde succé på Sweden Rock. De trollband publiken med bra blandning av välkända klassiker och överraskningar, en storslagen teatralisk scenshow och mycket energi. Speciellt Bruce Dickinson var i högform, skriver Victor Kinnhammar i en kommentar.

Deras upplevelse delas av branschpressen. Aftonbladet ger bandet en femma i betyg. Tidningen Expressen delar ut en fyra.

HÄR hittar du SVT:s övriga festivalbevakning

*Fotnot: Bruce Dickinson spelade med sitt soloband på Sweden Rock 2002.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet