Eleverna Josefin Swahn och Moa Svanström och den nya elevvärden Andreas Glingfors, tidigare polis i länet. Foto: SVT

Ex-polis blir elevvärd på gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

För att öka tryggheten på de kommunala gymnasieskolorna i Karlskrona anställs nu två elevvärdar. En av dem är Blekingepolisens tidigare nätexpert Andreas Glingfors.

Tanken med elevvärdarna är att de ska fokusera på värdegrundsarbete och röra sig på platser där det är som mest elever, exempelvis korridorer och entréer.

– Det låter jättebra med elevvärdar. Det är bra med fler vuxna på skolan, säger eleven Josefin Swahn som går estetiska programmet på Törnströmska gymnasiet.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare berättat om hur Andreas Glingfors sa upp sig i protest från sitt arbete inom Blekingepolisen, då han själv ansåg att han inte fick möjlighet att jobba tillräckligt med det brottsförebyggande arbetet.

Ska bygga relationer

Och nu är det alltså offentligt vad som blir hans nya tjänst – han blir en av två elevvärdar som kommer att hålla till på Karlskronas gymnasieskolor.

– Jag ser fram emot möjligheten att göra skillnad och nu få jobba med just förebyggande arbete. Att bygga relationer med eleverna tar tid, det är inget som kommer ske på tre veckor, säger Andreas Glingfors.

Förutom Andreas Glingfors har kommunen även anställt Linda Algerstedt som elevvärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.