För SVT Nyheter Blekinges reporter Jennifer Alm bekräftar Pelle Johanssons tidigare vän att han tagit pengarna från lånen för att betala egna skulder. Foto: Privat/SVT

Tidigare vännen om lånen: ”Ska betala varenda krona”

Uppdaterad
Publicerad

För SVT Nyheter Blekinge medger den tidigare vännen att han lånat pengarna. Och säger att han ska – men just nu inte kan – betala tillbaka.

Vi får kontakt med den tidigare vännen till Pelle Johansson, som bekräftar att han tagit lån tillsammans med Pelle, som han sedan han använt.

Pengarna ska bland annat ha använts för att betala av egna skulder, uppger han.

Fallet Pelle

Är tidigare dömd

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

För ett år sedan dömdes mannen i Blekinge tingsrätt åtalad för kidnappning och misshandel, men hovrätten ändrade domen i höstas.

Han har tidigare dömts för narkotikabrott.

Pelle Johansson har vid flera tillfällen efterfrågat de utlånade pengarna, från sin tidigare vän – utan resultat. Foto: SVT

Skadegörelse och ofredande

I fallet med Pelle Johansson och de många lånen finns ännu ingen misstanke om brott, men kopplat till ärendet finns separata utredningar om skadegörelse och ofredande.

Hör den tidigare vännens förklaring i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Pelle

Mer i ämnet