Krögarna tillverkade knarket i ett restaurangkök i Blekinge. Foto: SVT

Skärpt straff för knarkkrögare i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten skärper straffet för en av de två krögarna från Blekinge som dömts för grovt narkotikabrott efter att ha tillverkat och sålt uppåt 150 kilo amfetamin.

I tingsrätten dömdes den äldre av krögarna till nio år och tio månaders fängelse och den yngre mannen dömdes till sju år och tio månaders fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Domen överklagades av åklagaren Thomas Forsberg som ville se skärpta fängelsestraff. I hovrätten yrkade han på att den äldre av männen skulle dömas till 14 år och den andra till 12 års fängelse.

Hovrätten skärper straffet den yngre av männen till åtta år och sex månaders fängelse. Den äldre mannens straff fastställs, men det belopp som han ska betala skadestånd sänks med 420 000 till 1 800 000 kronor.

Upptäcktes under spaning

Polisen kom krögarna på spåren vid ett spaningsuppdrag i Stockholm i mars 2018, då de mötte upp en misstänkt drogförsäljare. När de återvände till Stockholm i maj greps de med fem kilo amfetamin i bagaget på sin bil.

Skyddsmask som togs i beslag av polisen vid husrannsakan i restaurangköket. Foto: Polisen

Kort därefter gjordes en husrannsakan i restaurangköket i Blekinge där polisen gjorde stora beslag, bland annat amfetaminolja och skyddskläder. Krögarna fångades också på en övervakningsfilm från ett förråd i Stockholmområdet där de, iklädda hanskar, hanterar lådor som tros innehålla narkotika.

Foto: Polisen

Männen nekar till brott och har gett olika förklaringar till åklagarens bevisning. En av männen har hävdat att man gjorde tvättmedel i restaurangköket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I ett förråd i Stockholmsområdet misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen. De två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet