Foto: Privat

Tionde inbrottet – nu har rektorn tröttnat

Uppdaterad
Publicerad

Här är resultatet av tjuvarnas senaste besök på Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona – kaos och oreda på lärarnas rum. Inbrottet var det tionde som drabbat skolan de senaste åren.

När rektor Johan Melin kom till jobbet efter helgen stod det snart klart att objudna gäster återigen tagit sig in i skolans lokaler. Endast ett fåtal värdesaker tycks ha försvunnit den här gången och rektorn betecknar inbrottet snarare som ”ren och skär skadegörelse”.

– Jag blir så förbannad på all skit som dessutom skapar merarbete och indirekt skadar elevernas undervisning, säger Johan Melin.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

I december 2014 fick skolans matsal och kafé stänga efter att tjuvar tagit sig in i köket och där stulit ett kassaskåp.

Därefter har skolan haft upprepade problem med stölder och inbrott.

– Den här gången skickade polisen i alla fall en tekniker som gjorde en ordentlig undersökning av brottsplatsen. Det är vi naturligtvis mycket tacksamma för, säger Johan Melin.

I samband med helgens inbrott stals endast ett fåtal värdesaker – de flesta av obetydligt värde.

– Det är obegripligt. Datorerna står kvar, men mängder av pärmar har rivits ut. Som jag ser det har syftet mest varit att förstöra. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Mer i ämnet