Foto: SVT

Tolv miljoner back väntas för socialnämnden

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden i Karlskrona väntas gå 12 miljoner back i år. Orsaken till detta är till stor del de tomma platserna på HVB-hemmen i Fur.

Nämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) säger till Blekinge läns tidning att man väntar på fodringar på 5 miljoner som kommunen har på migrationsverket men att de inte vet när de får de pengarna.

Den största posten handlar om externa placeringar för barn och ungdomar. Där ligger det prognostiserade underskottet på minus fyra miljoner kronor.

Totalt väntas socialnämnden gå 5,5 miljoner kronor back på löpande driftskostnader, resterande sju miljoner kronor handlar om de omtalade tomplatserna på HVB-hemmen i Fur, skriver tidningen.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare skrivit om de tomma platserna på HVB-hemmen i Fur som bolagaget Västersjöns integration AB vägrar säga upp.

Socialförvaltningen har nu fått i uppdrag att komma med besparingsförslag, vilket upprör oppositionspolitiker.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om revisorskritik mot socialnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.