Emilie Pilthammar (M), kommunalråd i Sölvesborg, menar att det var rätt av kvinnan att inte polisanmäla Peter Lundgren (SD). Foto: SVT / Skärmdump/Youtube

Kommunalrådet om SD-kandidatens brösttafs: ”Ser inte problemet”

Uppdaterad
Publicerad

I ett blogginlägg tar Sölvesborgs kommunalråd Emilie Pilthammar (M) den sverigedemokratiske toppkandidaten Peter Lundgren (SD) i försvar. Peter Lundgren polisanmäldes under tisdagen, efter att det framkommit att han tagit en partimedlem på brösten under en fest.

Bland annat anser Emilie Pilthammar att händelsen är utagerad, eftersom kvinnan själv valt att inte göra någon polisanmälan mot Peter Lundgren.

– Någon annan anser sig veta bättre än denna kvinna och det ska bli intressant att få reda på vem det är som sätter sig över en annan människas självbestämmande. NÅGON anser sig veta bättre än vad hon gör, skriver Emilie Pilthammar (M) i ett blogginlägg som publicerades under onsdagsmorgonen.

”Jag hade aldrig anmält”

Hon kallar händelserna ”ett spel för att misskreditera någon” inför det kommande EU-valet på söndag, och menar att kvinnan gjorde rätt som inte polisanmälde händelsen.

– Det är väl jag som är störd men om jag hade varit på en fest och en vän tog mig på brösten så hade jag tagit tillbaka. Det är min lösning. Rör du mig lite så rör jag dig och sedan hade jag skrattat, skriver Emilie Pilthammar (M).

– Alternativt hade jag frågat vad personen gör. Jag hade aldrig anmält det för jag ser inte problemet från början. Fulla folk har de flesta hanterat någon gång.

Menar att det är överförmynderi

Till SVT Nyheter Blekinge utvecklar hon sitt resonemang.

– Jag tycker det här handlar om överförmynderi, och jag hatar det. Om någon tafsar på mig och jag inte tycker det är hela världen, varför ska då någon annan lägga sig i? Jag vet inte vad som ligger bakom i det här fallet, men jag vet att den politiska världen överlag inte är någon bra värld alla gånger, för man hugger varandra i ryggen, säger Emilie Pilthammar.

Du tycker inte att du uttrycker dig lite hårt? ”Rör du mig så rör jag dig och sedan hade jag skrattat. Jag hade aldrig anmält”?

– Det kanske är hårt uttryckt, men du kanske skulle umgåtts med mig ett tag. Jag är inte känslig av mig, det har jag aldrig varit. Men alltså, om någon tar mig på brösten ... Om jag inte hade tyckt om den personen hade det smällt direkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.