Blekinge tingsrätt Foto: TT

Tre begärs häktade efter uppmärksammat mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre mannen misshandlades svårt i upp till fem timmar i sitt hem under natten till fredagen. Offrets stulna bil ledde polisen till en adress i Västsverige, där tre personer kunde gripas. Nu begärs de häktade misstänkta för försök till mord och grovt rån.

Fyra personer sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grovt rån, efter en brutal misshandel i Ronneby kommun mot en man i 80-årsåldern. En stulen bil med kopplingar till offret ledde polisen till en adress i Västsverige, där tre av de misstänkta gärningsmännen kunde gripas.

– Bilen anträffades utanför en lägenhet där de här tre personerna befann sig. Det är bilen som gör att vi misstänker att de här männen varit på platsen och misshandlat mannen innan de har flytt, säger Lena-Marie Bergström, åklagare och förundersökningsledare.

Brutalt rån mot 83-åring

Den fjärde mannen anhölls i sin frånvaro, och överlämnade sig själv till polisen under söndagen.

Polisen söker vittnen

Samtidigt går åklagarmyndigheten ut och ber om hjälp av allmänheten.

– Särskilt iakttagelser av eventuella vapnen som kan ha använts vid misshandeln av mannen efterfrågas och skulle ett sådant vapen anträffas ber vi er att höra av er direkt till polisen utan att rubba eller vidröra föremålet, säger Lena-Marie Bergström.

Samtliga misstänkta är män i 20-50-årsåldern, och hemmahörande i Västsverige. De är alla kända av polisen sedan tidigare för en lång rad brott, såväl narkotikarelaterade brott som våldsbrott.

Alla nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brutalt rån mot 83-åring

Mer i ämnet