Till valet toppar Johanna Beijer (S), Louise Erixon (SD) och Kith Mårtensson (M) sina respektive partiers listor i Sölvesborg. Foto: Ante Frändén

Tre nya toppnamn tar strid om makten

Publicerad

Inför kommunvalet i Sölvesborg har de tre största partierna helt nya namn längst upp på valsedeln.

Men att det skulle vara ett problem för väljarna tror ingen av dem.

– Jag tror att det är positivt med nya krafter i politiken. Det blir lätt så när det är samma personer som sitter mandatperiod efter mandatperiod att gamla kulturer och gamla rutiner sätter sig fast. Ibland är inte det så sunt för demokratin, jag tror det här blir bra, säger Louise Erixon (SD).

Kith Mårtensson (M) är nytt namn i toppen för Moderaterna i Sölvesborg men har suttit i fullmäktige sedan 2010 och sitter nu bland annat som vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Val 2018 Blekinge

– Det känns omtumlande, jag har fortfarande inte riktigt landat. Det förpliktigar och gör mig ödmjuk.

Vill vara ute mycket

Samtliga tre nya toppnamn vill göra sig kända för väljarna genom att visa sig ute mycket i valrörelsen.

– Jag tror att valrörelsen kommer bli extra spännande för att vi har tre nya namn, det är klart att väljarna kommer behöva bekanta sig med oss på ett nytt sätt, men jag tror det kommer går bra, säger Johanna Beijerr, (S) nytt toppnamn för Socialdemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet