Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Tredje värdering av Vattenborgen ska genomföras – efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Karlskronas kommunalråd Christopher Larsson (SD) bekräftar nu att en tredje oberoende värdering av Vattenborgen kommer att genomföras. Frågan har länge varit ett krav från oppositionen.

Vattenborgen har sedan tidigare värderats av två olika värderingsbyråer, som båda kom fram till en prislapp runt 25 miljoner kronor. Men skarp kritik har riktats mot värderingarna och det underlag som prislappen byggts på.

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, har granskat värderingarna och menar att fastigheten bara är värd drygt hälften så mycket.

Vattenborgen i Karlskrona

Nu står det klart att en tredje värdering kommer att bli av, efter påtryckningar från oppositionen.

– Inte bara från oppositionen, en del medborgare har också krävt det. Så kommundirektören har fått uppdraget i dag, säger Christopher Larsson (SD).

Beskedet tas emot positivt av oppositionen.

 – Det är något vi har efterfrågat länge. Nya besiktningar har gjorts som inte var kända när de två första värderingarna gjordes, säger Magnus Larsson (C), gruppledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet