Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu en person har delgivits misstanke om brott i utredningen efter den stora polisrazzian i Sundsvall i slutet av januari. Foto: gobiten.se

Två Blekingebor bland de gripna i Sundsvallsrazzia – misstänks för förberedelse till mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 17 och 19 år, från Blekinge greps under torsdagen när polisen i Sundsvall genomförde en razzia där vapen och narkotika beslagtogs. Under söndagen häktades männen misstänkta för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

I samband med polisens stora knarktillslag i Sundsvall i torsdags anhölls sju personer misstänkta för grova brott. Den yngste av de sju är född 2005.

Enligt vice chefsåklagare Karin Everitt förhindrades flera grova våldsbrott genom tillslaget, bland annat ett mord.

Våldsvågen i Stockholm

Av dem har fyra personer häktats under söndagen, varav två är från Blekinge. Samtliga har nu häktats, misstänkta för bland annat grova vapenbrott och grova narkotikabrott.

Tingsrätten beslutade att yppandeförbud, en form av sekretess, ska gälla i målet. Åklagaren, Karin Everitt, kunde därför inte säga något om vad de misstänkta kunnat berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet