Ubåtsorder till Saab

Uppdaterad
Publicerad

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått uppdraget att ta fram underlag för att konstruera och bygga nästa generations ubåt till det svenska försvaret samt uppgradera två befintliga ubåtar i Gotlandsklassen.

Ordern uppges vara värd 467 miljoner kronor och dessutom finns enavsiktsförklaring med FMV, Försvarets materielverk, som avser det svenska försvarets undervattensförmåga mellan 2015-2024, som kan ge beställningar på cirka 11,2 miljarder kronor.

– Saab har stor erfarenhet inom det marina området som leverantör till örlogsfartyg och ubåtar runt om i världen. Genom beställningarna och avsiktsförklaringen idag tar vi nästa steg mot att bli helhetsleverantör av ubåtar till Sverige. Det stärker vårt erbjudande och vår unika kompetens inom systemintegration, säger Gunilla Fransson, chef för Saabs affärsområde Security and Defence Solutions.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kockums

Mer i ämnet