Foto: Privat

Ungdomsförbundets Pridekupp – överlämnade flagga i kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

Här är Moderata Ungdomsförbundets svar på partivännernas flaggstopp i Sölvesborg:
En ny regnbågsflagga – som i dag överlämnades på plats i kommunhuset.

Initiativet i dag kom som en reaktion på Samstyrets kritiserade beslut att inte längre hissa Prideflaggan på stadshusets tak i samband med Pridefestivalen – något som årligen gjorts sedan 2013.

I Samstyret ingår också Moderaterna och den interna kritiken har den senaste veckan varit hård från flera håll i partiet.

Och i dag protesterade Moderata Ungdomsförbundets ledande företrädare Benjamin Dousa tillsammans med förbundets Blekingeordförande Johannes Thernström genom att överlämna en Prideflagga till Samstyrets politiker.

Tanken var att lämna flaggan direkt till kommunalrådet Paul Andersson (M) – men han var inte på plats.

I stället överräcktes den till personal i receptionen.

– Flaggan är inte ett vänsterpåhitt som en del lokala företrädare har hittat på. Att alla ska få älska vem man vill ska vara en självklarhet. Prideflaggan står för detta och att Moderaterna i Sölvesborg har ställt sig bakom ett beslut där flaggan inte längre kommer vaja i kommunen är ett steg i fel riktning, säger Benjamin Dousa.

MUF:s distriktsordförande Johannes Thernström delar den kritiken.

– Den bild som nu målas upp av Blekinge är inte mitt Blekinge. I samband med Pride borde det vara en självklarhet att hissa Prideflaggan. Att vi då tar ett steg tillbaka i Sölvesborg är beklagligt. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prideflagga stoppas i Sölvesborg

Mer i ämnet