Elina Tyrberg, chef på funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona, kommer att lämna sin tjänst för en ny inom Region Blekinge. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Kommunal chef lämnar – har kritiserats

Uppdaterad
Publicerad

Elina Tyrberg, förvaltningschef för funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona kommun, lämnar kommunen. Hon har nu tackat ja till en tjänst inom Region Blekinge, där hon ska arbeta som säkerhetssamordnare inom civilt försvar.

Tyrberg har arbetat i sin nuvarande roll i snart två år. Innan dess har hon arbetat i kommunen både som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen och med krisberedskap och säkerhetsfrågor.

SVT har tidigare granskat hur funktionsstödsförvaltningen hanterar arbetsskadeanmälningar, där anmälningar om hot och våld på jobbet lagts på hög utan åtgärd.

LSS-vården i Blekinge

Regional säkerhetssamordnare

I ett pressmeddelande meddelar kommunen att hon tackat ja till en tjänst inom Region Blekinge, där hon ska arbeta som säkerhetssamordnare inom civilt försvar.

Hon avslutar sin anställning som förvaltningschef den sista september. Nu inleds processen att få fram en ersättare.

I SVT:s granskning av litteraturfestivalen Bok och Hav under 2021 höll sig Elina Tyrberg undan från intervju i en månads tid, och vägrade svara på frågor från då hon var chef för kultur- och fritdsförvaltningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LSS-vården i Blekinge

Mer i ämnet